Belastingadvies bij beëindiging bedrijf

Belastingadviseur in Delft voor belastingadvies bij beëindiging van uw bedrijf nodig? Dan bent u bij de Belasting Huisarts aan het juiste adres!

Advies bij beëindiging of gedeeltelijke staking van uw onderneming

Hij adviseert u over de beëindiging van uw bedrijf (Eenmanszaak, Vennootschap onder Firma, Commanditaire Vennootschap of Maatschap) en verzorgt de aangifte inkomstenbelasting bij de de algehele of gedeeltelijke “staking” staking van uw onderneming.

De redenen daarvoor zijn talrijk. Wegens de leeftijd stopt de ondernemer met zijn/haar bedrijf en hij/zij heeft geen opvolger(s). Hij/zij stapt geheel uit zijn/haar bedrijf en heeft wel opvolgers. Men stopt met de onderneming, omdat er geen of te weinig perspectief voor het bedrijf in een bepaalde branche is. Ook komt het vaak voor dat men toch kiest voor de relatieve zekerheid van een loondienstbetrekking. Dit zijn enkele redenen, maar de lijst kan uiteraard nog flink uitgebreid worden.

Een fiscale afronding

Zeker is wel dat de Belastingdienst om een fiscale afronding van het ondernemerschap vraagt. Er moet eventueel “afgerekend” worden. In grote hoofdlijnen komt het erop neer dat de jaarwinst over het laatste jaar en de boekwinst over de activa/bezittingen belast worden. Er kan ook sprake zijn van desinvesteringsbijtellingen. Dit kan over grote bedragen gaan. 

In goede handen

Uiteraard wil de Belasting Huisarts u helpen om voor u een optimaal resultaat te bereiken. Als dit goed is afgewikkeld kunt u met een gerust hart verder gaan met uw leven (b.v. met pensioen gaan) of met uw carrière (b.v. in loondienst of een nieuw bedrijf).

Frans Burgering De Belasting Adviseur Delft

Advies over beëindiging van uw bedrijf?

Contact opnemen

Kennismakingsgesprek plannen

Register Belasting Adviseur